1 Kies merk projector
2Kies model of onderdeelnummerprojector
Open Lampenzoeker

Soorten lampen

Hotlamps verkoopt uitsluitend originele lampen. U vindt bij ons dus geen namaakexemplaren.

De markt kent drie verschillende productcategorieën: OEM-lampen (van de oorspronkelijke fabrikant), Compatibele originele lampen en Compatibele lampen (ook wel bekend als kopieën of namaakproducten).

OEM-lampen

Dit zijn de producten die door de oorspronkelijke fabrikant van de projector worden geleverd. Deze lampen zijn exact gelijk aan de lamp die in de projector zat toen u hem ontving.  De lampen worden overeenkomstig hoge standaarden geproduceerd. Hotlamps verkoopt originele lampen van alle belangrijke projectorfabrikanten.

Steeds meer merken delen nu de kosten voor de productie van projectors. Soms besteden ze de productie zelfs helemaal uit. Voor lampen is dat niet anders.  Soms wordt één centraal geproduceerde lamp onder verschillende merknamen verkocht, zodat deze geschikt is voor  of meer projectormerken en -modellen.  Wanneer u ons bovenstaande hulpmiddel gebruikt, kiest u gegarandeerd de juiste lamp voor de juiste projector.

Compatibele originele lampen - GO Lamps

Een aantal jaren geleden besloten de producenten van originele lampen (bolletjes) om wereldwijd zorgvuldig 2 of 3 bedrijven te selecteren die op grote schaal modules met de originele kwaliteit met daarin de oorspronkelijke lamp konden produceren.  Hiermee kon men garanderen dat de prestaties niet werden aangetast en dat de toeleveringsketen naar de markt kon worden verbeterd, terwijl tegelijkertijd de dreiging van goedkopere kopieën kon worden bestreden.

Vergelijk het met Kingston-geheugensticks voor uw pc en ScanDisk-geheugenkaarten voor uw digitale camera: dit zijn originele, kwalitatief hoogwaardige alternatieven die niet ten koste gaan van de kwaliteit en die tegelijkertijd probleemloos werken. Vanwege de veel kortere route naar de markt zijn onze lampen gewoonlijk 25% tot 35% kosteneffectiever dan het OEM-product terwijl wel de hoge mate van kwaliteit gewaarborgd blijft.

Ons assortiment met GO Lamps wordt aanbevolen door de wereldwijde toonaangevende lampenfabrikanten Philips, OSRAM, Ushio en Phoenix.  Het assortiment moet aan strikte kwaliteitscontroles voldoen, zoals: prestaties van de straal, ontsteking, spanning, uitstraling, aansluitingen en levensduur. Alle lampen worden geproduceerd overeenkomstig de norm ISO 14001. Elke originele, compatibele lamp is maatwerk, zodat hoogwaardige prestatieniveaus gegarandeerd kunnen worden en er geen intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten worden geschonden.

We bieden wel 2 jaar garantie tegen defecten op alle GO Lamps.  Meer informatie over ons GO Lamps-assortiment vindt u op www.go-lamps.com/nl

Compatibele lampen/namaaklampen

Compatibele lampen/namaaklampen worden vaak geleverd in bruine kartonnen verpakkingen zonder merknaam of productiegegevens. De afwezigheid van de merknaam en productiegegevens duidt er vaak op dat de goederen geproduceerd zijn door een niet-gereguleerd bedrijf. De kans op schending van intellectuele eigendomsrechten is dan groot.

U hoeft geen garantie te verwachten. Ook de kwaliteit van de producten kan niet gegarandeerd worden. Vaak worden bij de productie geen hoge normen gehanteerd. Daardoor presterende de lampen slecht en zijn ze risicovol.  Hotlamps stimuleert de verkoop van deze producten niet.

Hoe herkent u kopieën en hun gevaren?

Zoek naar woorden als:-

 • Copy (Kopie)
 • Compatible (Compatibel)
 • Alternative (Alternatief)
 • Equivalent (Soortgelijk)
 • Generic (Generiek)
 • Bulb only (Alleen bolletje)
 • Non-original (Niet origineel)
 • Re-lamped (Nieuwe lamp)

Compatibele/nagemaakte lampen brengen de volgende risico's met zich mee:

 • Gezondheid en veiligheid
  Projectorlampen worden gemaakt tijdens een zeer complex ontwerp- en productieproces. Tijdens dit proces wordt gebruik gemaakt van gevaarlijke chemische stoffen in het glas. Deze stoffen worden onder zeer hoge druk gebracht en kunnen enorme warmte genereren. Wanneer de druk te hoog is, kunnen de lampen exploderen. Is de druk te laag, dan is de lichtopbrengst aanzienlijk minder dan nodig is.
 • Prestaties:
  De kwaliteit van een projectorlamp is direct van invloed op het vermogen van een projector om kleuren, helderheid en contrastniveaus nauwkeurig weer te geven. Het is belangrijk dat elke projectorlamp die wordt gebruikt, specifiek is ontworpen voor de betreffende projector. Alleen hiermee wordt de hoogste beeldkwaliteit gegarandeerd.
 • Juridisch:
  In veel gevallen maken niet originele lampen inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van de oorspronkelijke fabrikanten. Door deze lampen te importeren/verkopen, kunt u te maken krijgen met juridische vervolging en schadeclaims.

Niet originele lampen herkennen:

 • Prijs:
  Wanneer de prijs van een projectorlamp te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo! Informeer of de lamp origineel is en controleer de garantie.
 • Module of alleen bolletje:
  Bijna elke OEM-lamp en originele compatibele lamp op de markt wordt geleverd als volledige module. Dat betekent dat u de lamp in slechts enkele seconden in de projector kunt plaatsen. Wanneer u een bolletje koopt dat in een oudere projectorlampbehuizing geplaatst moet worden, kunt u erop rekenen dat u veel tijd kwijt bent om met een schroevendraaier de lampen te verwisselen. U hebt daarna niet de garantie dat het resultaat aan de juiste kwaliteitsnormen voldoet. N.B.: Sharp biedt voor bepaalde projectors zowel modules als alleen bolletjes.
 • Beschrijving:
  Elk vermelding zoals "Compatibel met" of algemene beschrijving zoals "120 Watt" kan erop wijzen dat het product niet origineel is.

Deze website maakt gebruik van cookies
Door deze website te bezoeken of dit bericht te sluiten, stemt u in met onze Cookiekennisgeving.